MEDEWERKERS

Bij Artrosekliniek werken onze medewerkers met veel plezier. De assistenten en artsen werken samen om u een optimale behandeling te bieden. Klik op een van de namen hieronder om meer te lezen over onze medewerkers.

Jessica Gal | Sportarts

Jessica Gal, dochter van een Amerikaanse moeder en een Hongaarse vader, werd op 6 juli 1971 in Amsterdam geboren. Op haar 5de zette zij in navolging van haar 2 jaar oudere zusje Jenny, haar eerste stappen op de judomat. Vanaf haar 7e ontdekte zij de wedstrijdsport, en op haar 13e werd zij voor de eerste maal Nederlands kampioen. Uiteindelijk werd zij 11x Nederlands kampioen, 4x Europees kampioen, en 4x 3e van de wereld. Zij nam 4x deel aan de Olympische Spelen. Een Olympische medaille zat er niet in. Al met al stond zij ruim 14 jaar aan de wereldtop.

 

Van judoka naar arts

Geboeid door het menselijk lichaam besloot Jessica nog tijdens haar judocarriere geneeskunde te gaan studeren. In 1998 rondde zij deze studie af, en na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 zette Jessica definitief een punt achter haar judocarrière om zich te gaan specialiseren tot sportarts. Tijdens deze spelen werd zij door de bondscoach gevraagd om arts van het Nederlands dames hockeyteam te worden. In deze functie nam zij deel aan de Olympische spelen van 2004 in Athene.

Hier vindt u de palmares van judoka Jessica Gal.

Jolanda Heere | Sportarts

Jolanda Heere rondde eind 2010 haar opleiding tot sportarts af in Amsterdam. Per 1 november 2015 is zij werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Daarnaast werkt zij, samen met een orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut, op de multidisciplinaire sportpoli van het Spaarne Gasthuis.

 

Achtergrond

 

Van 2010 tot en met 2013 is Jolanda begeleidend sportarts geweest bij de Nederlandse Basketbal Bond. Hierbij was haar belangrijkste taak het sportmedisch begeleiden van de (geblesseerde) sporter in samenwerking met o.a. fysiotherapeuten, de trainer, krachttrainers en andere belanghebbende, om zo de sporter weer snel op zijn gewenste sportniveau terug te krijgen. Hier ging het om zowel het senioren heren als het senioren dames team.

Op sportief vlak is Jolanda in haar jeugd zelf actief geweest in onder andere het turnen, dansen en korfbal. Tegenwoordig doet zijn aan hardlopen en crossfit.

Sandra Chung | Sportarts

Sandra Chung heeft eind 2015 haar opleiding afgerond als sportarts. Per 1 april 2016 is zij werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Daarnaast doet zij onder andere de medische begeleiding van de Orange Angels (Nederlands Team Vrouwen Basketbal) en de teams U17 en U19 bij de KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond). De diversiteit aan behandelingen, uiteenlopend van blessureconsulten tot analyse van inspanningsgebonden klachten, en de inspanningsfysiologie van zowel gezonde sporters als chronisch zieken maken de sportgeneeskunde voor haar een mooi vak. Wat betreft blessure-problematiek en inspanningsgebonden klachten heeft zij een brede interesse. In haar vrije tijd doet zij zelf aan korfbal, hardlopen en wielrennen.

Shanna Ilbrink | Sportarts

Shanna Ilbrink rondde eind 2016 haar opleiding tot sportarts af in Groningen. Per 1 juni 2017 is zij werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Tot 18-jarige leeftijd heeft zij op nationaal niveau geturnd. Haar voorliefde voor sport en bewegen heeft zij daarna vormgegeven in haar studiekeuze bewegingswetenschappen en geneeskunde. Zij vindt de sportgeneeskunde een gevarieerd werkveld waar een brede geneeskundige kennis voor nodig is. De afwisseling in het werk tussen diagnostiek en behandeling van blessures, sportmedische onderzoeken en de sportmedische begeleiding van zowel (top)sporters als chronisch zieke patiënten blijft haar inspireren.

Laatste jaren

Naast de algemene sportgeneeskunde heeft Shanna zich tijdens de laatste 2 jaar van haar opleiding specifiek toegelegd op de revalidatie van chronisch zieken. Ook heeft zij gedurende het seizoen 2015-16 de sportmedische begeleiding van Donar, de professionele basketbalclub van Groningen verzorgd. Ten slotte houdt zij zich in haar vrije tijd nog steeds graag bezig met sport: turnen, hardlopen en wielrennen.

Pieter Sengkerij | Sportarts

Pieter Sengkerij is sinds 2013 sportarts en heeft zijn opleiding gedaan in de ISALA Klinieken in Zwolle.
Ook werkt hij in Rotterdam in het Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam. Tot zijn 28e heeft Pieter altijd op prestatief niveau gevoetbald (zelfs op hoofdklasse niveau) en de combinatie van werken als arts bij een voetbalclub leek een mooie combinatie!

Voetbal

Gedurende de opleiding tot sportarts heeft hij zich daarop toegespitst. Pieter heeft jaren gewerkt binnen het betaald voetbal. In de periode 2012-2015 heeft hij als teamarts gewerkt bij verschillende jeugdteams van de KNVB en is daarnaast vanaf 2013 ook werkzaam geweest als clubarts bij Vitesse uit Arnhem. Zijn expertise ligt voornamelijk bij preventieve sportmedische onderzoeken, blessures van de onderste ledematen en sportcardiologie. Het met plezier (kunnen) bewegen is belangrijk; Pieter loopt hard, mountainbiket regelmatig en probeert zo nu en dan nog een balletje te trappen.

Liesbeth Lim | Sportarts

Liesbeth Lim is sinds 2021 werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen en werkt op de woensdagen op onze vestiging in Zaandam.

Zij is tevens verbonden aan het Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM) waar zij in 2018 samen met twee revalidatieartsen het stokje heeft overgenomen van orthopedisch chirurg en oprichter Boni Rietveld.

Ze is vijftien jaar als bondsarts werkzaam geweest bij de Koninklijke Gymnastiek Unie, waar zij de nationale turnselecties heeft begeleid.

Rik Weber | Sportarts

Rik heeft zijn studie geneeskunde gevolgd in Amsterdam in het AMC waarna hij als basisarts in het MC Slotervaart en het Diakonessenhuis heeft gewerkt om zowel orthopedische als cardiologische werkervaring op te doen. Daarna heb ik de opleiding tot sportarts doorlopen in het UMC Utrecht en st. Antonius Ziekenhuis welke ik begin 2022 succesvol heb afgerond.

Op dit moment is hij tevens werkzaam bij de KNVB waar hij verschillende nationale teams medisch begeleid en een spreekuur draait op het VMC.

Zelf heeft hij een sportieve achtergrond in de verschillende surfsporten met een nadruk op kitesurfen en golfsurfen.

Christiaan Swellengrebel | Sportarts

Christiaan Swellengrebel heeft in november 2020 zijn opleiding tot sportarts afgerond en werkt sinds 2022 bij ons.

Hij is tijdens zijn opleiding clubarts geweest bij de Jeugd van ADO Den Haag en Jong ADO. Ook was hij als sportarts verbonden aan het EK beachvolleybal in Scheveningen, de Dam tot Damloop en de 3-nations BMX-cup (BMX). Ook is hij werkzaam bij de Brandweer en de KNVB.

Mooi aan het vak vindt Christiaan om mensen in beweging te krijgen en te helpen door middel van sport en bewegen de gezondheid te verbeteren en zieke te voorkomen. Daarnaast heeft hij een speciale affiniteit met overbelastingsklachten van de knie.

Als sportarts heeft hij van zijn passie voor sport en geneeskunde zijn droombaan gemaakt.

Charissa Matulessy | Leidinggevend doktersassistent

Ik ben Charissa Matulessy, doktersassistente sinds een jaar of 12. Ik heb voorheen gewerkt in de huisartsenzorg bij het GZA healthcare als doktersassistente (gezondheidszorg asielzoekers) Ik hou van sport en heb zelf een opleiding voor voedingsdeskundige gevolgd.

Per 3 oktober ben ik begonnen bij Jessica Gal sportartsen als leidinggevend doktersassistente fulltime

Jolanda van den Beld | Assistent

Jolanda is sinds februari 2018 werkzaam. Daarvoor heeft zij 22 jaar bij Transavia gewerkt als medewerkster interne reisdienst. Ze loopt graag hard, doet aan aqua aerobics en reist heel graag. Jolanda woont met haar man en 2 kinderen in Vijfhuizen en vindt het leuk om in een klein team te werken en de patiënten zo goed mogelijk te helpen en adviseren.

Carla Léon | Assistent

Carla Léon is sinds 2019 werkzaam. Zij heeft jarenlange ervaring als doktersassistente op diverse praktijken en poliklinieiekn.

Zij wandelt graag lange afstanden en doet aan yoga. Daarnaast houdt Carla Léon van koken, lezen en tuinieren.

De diversiteit aan werkzaamheden in de praktijk maken het vak voor haar uniek. Ze is van alle markten thuis en staat graag voor je klaar achter de balie!

Ijlal Yunsi | Assistent

Ijlal Yunsi is praktijkassistente. Ze heeft eerdere ervaring als sportschoolmedewerker en assistente bij een huisartsenpraktijk.

Zwemmen en paardrijden zijn haar favoriete sporten. Ook kickboksen volgt ze op de voet. Naast haar werk als praktijkassistente is Ijlal Yunsi moeder van twee meiden. Zij vindt het heerlijk creatief met hen bezig te zijn of taarten en koekjes te bakken. Verder is zij bezig met een paardencoaching traject en heeft ze in juni haar diploma ontspanningsmassage behaald.

Ijlal is van alle markten thuis en staat graag voor je klaar achter de balie!

Mayra van Ginneken | Assistent

Ik ben Mayra, 21 jaar, en woon op kamers in Amsterdam. Ik heb dit jaar mijn Bachelor Geneeskunde gehaald en zit nu in mijn wachttijd voor de coschappen. Deze tijd kan ik mooi gebruiken om ervaring in de zorg op te doen, wat geld bij te verdienen en een reis te maken aangezien reizen één van mijn grootste hobby’s is. Ik ben hier begin september begonnen met werken en ik heb erg veel zin in de komende tijd!

Kyra Leopold | Assistent

Ik ben Kyra, 24 jaar, en woon op kamers in Amsterdam. Net zoals mijn collega Mayra heb ik dit jaar mijn Bachelor Geneeskunde gehaald en zit ik nu in mijn wachttijd voor de coschappen. Ik miste erg het contact met patiënten, dus toen ik hoorde dat Jessica in december een nieuwe assistent zocht heb ik zo snel als Max Verstappen gereageerd. Naast het werk als assistent bij artroseklinieken, houd ik mij tevens bezig met de marketing en social media en doe ik werkzaamheden als wetenschappelijk medewerker. Misschien zie ik je op de praktijk, tot dan!