Wat wilt u weten?

Bij veel mensen met artrose komt de diagnose rauw op hun dak. Zij krijgen te horen dat zij niet meer mogen sporten of dat een operatie de enige behandelingsmogelijkheid is.

Bij Artrosekliniek proberen wij alle andere mogelijkheden zo goed mogelijk uit te leggen en u zo goed mogelijk te informeren. Daarom hebben wij de meeste informatie uitgeschreven. Klik op de oranje naam van de folder om meer te lezen over het onderwerp.

Folder 1: Wat is artrose?

Deze folder vertelt alles over artrose. Hoe ontstaat dit? Wat zijn risicofactoren? Hoe verloopt artrose? En hoe vaak komt het voor?

Al deze vragen worden beantwoord.

Folder 2: Multidisciplinair 

Deze folder gaat over conservatieve (multidisciplinaire) behandelingen.

Hier vertellen we met welke andere zorgverleners wij samenwerken en wat zij voor U kunnen betekenen.

Folder 3: Voeding

Deze folder gaat over voeding en overgewicht.

We vertellen wat de impact van overgewicht is bij artrose en ook wat wij kunnen doen om deze impact zo klein mogelijk te maken.

Folder 4: Bewegen

Bewegen is goed voor onze gezondheid. Bij mensen met artrose kan regelmatige lichaamsbeweging helpen de pijn verminderen en het functioneren verbeteren. Maar juist tijdens bewegen ervaren mensen met artrose de meeste beperkingen. We leggen hier uit hoe dit op een gezonde manier wel kan.

Folder 5: Loophulpmiddelen

Wandelen is een goede en laagdrempelige manier om (weer) in beweging te komen, maar voor patiënten met artrose van de knie, heup of enkel/voet kan wandelen soms moeilijk gaan en pijnklachten opleveren.

We leggen uit wat de opties zijn om het wandelen (weer) leuk te maken.

Folder 6: Pijnmedicatie

De behandeling van artrose bestaat in de eerste plaats uit voorlichting, beweegadviezen, voedingsadviezen en oefentherapie.

In veel gevallen zal echter ook pijnmedicatie nodig zijn.

In deze folder leggen we uit wat de opties zijn.

educatie